Julklappsbyte.....

.....vänner emellan, är en kul tradition. Tycker i alla fall jag och det behöver inte vara något stort, dyrt eller särskilt fint i klappen. Räcker bra med att det finns en tanke bakom och att man träffas en stund.
Ringde därför till just en sådan vän strax innan lunch, för att boka tid till denna gemenskap och det fungerade för henne idag när jag slutade jobbet.
En hastigt påkommen matshoppingrunda på lunchen blev det, vilken var av nöden tvungen. Anledningen till detta var att revbensspjäll kräver äppelmos som tillbehör och den burken blev kvar hemma i kylen.
Det är ju ingen större idé att göra sig till och laga, om man inte kan njuta till fullo av maträtten. Då kan man lika bra "brassa" en färdigrätt i "gourmet-kartong" från frysen.....
Passade på att inhandla även en del annat och bäst som jag stod där och packade varorna i kassen slog det mig:
ATT JAG INTE FÅTT MED NÅGON BURK ÄPPELMOS i kundvagnen.
Ut och ställa av kassen i bilen och in igen enligt mottot: "Gör om och gör rätt!"
"Hemma på kontoret" väntade en förvirrad kontorshund: Vad håller du på med?
Du ska äta först, jag ska slicka ur det sista i matlådan och sen kan du åka och handla. Inte ok med tvärtom......  
Gott kaffe och trevlig pratstund som vanligt hos "Bengtsson", vilket var hennes tilltalsnamn på postkontoret då två kollegor bar samma förnamn. Följden av detta blev då att båda tilltalades med efternamn.
Men som alltid går tiden väldigt fort när man har roligt och i eftermiddag var inget undantag. Lite senare hemkomst än tänkt, så det lutar nog åt en (tidigare i texten omtalad) gourmetportion till lunch imorron.
Får väl istället ägna mig åt date med Ernst och påbörja något nytt, enklare projekt därtill, då det "hemliga" äntligen blev avslutat innan jag hittade sängen igår. Inslaget i paket att se hur det mottages av lillasyster. (Bild kommer efter jul)
Hursomhelst var det ganska tidskrävande, men rätt kul att "skapa".........(one of a kind so to speak)
Glada nyheter: Jag vann tjugoen friska kronor på Lotto igår!
Dä' Ni.......
 
Mysfaktor på fikabordet.......
 
.....och här är paket-"högen".
 
Mitt innehöll några nya söta vänner att sälla till köksfönstrets nissar.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0