Lite seg start.....

....på Nyårsafton, för det var alldeles för skönt att ligga kvar i sängen. Men maken (uppe före mig!) hade satt på kaffe som doftade inbjudande. Medan jag laddade första tvättmaskinen för dagen, kokade han några ägg och vår egen inlagda sill tog slut till frukost. Soptunnan är nästan full igen, men inget julpapper finns kvar att kasta för den komprimerade säcken utgör basen (halva tunnan) för nästa tömning.
Vi sorterade en massa kartonger, plast och och några glasflaskor, som maken drog ner med till återvinningen.
Innan han kom så långt hade dock jag varit en tur till Fiskaffären. Kom inte iväg förrän det nästan var stängningsdags där, men ska man ha tur så ska man....
De hade tre räkbakelser kvar, jag köpte alla och två rödtungefiléer som låg där så ensamma, samt krustarder med räksallad i och mögelost. Medan jag handlade kom det in ytterligare kunder, men då jag "sopade rent" vände de och gick igen.
Hade sen inte räknat med att Systembolaget skulle vara öppet, men då här var ca tio minuter att spela på fick jag ett ryck och "storhandlade" (som hon sa i kassan) en "Sparkling wine mini" för tjugofem spänn.
Jag har sett reklamen och alltså gått på den, att inte köpa mer än man har tänkt sig i den affären. Ja mindre är det iallafall nästan omöjligt att handla.
Nästa stopp ICA, glömde naturligtvis min lapp, men fick väl med det mesta som var tänkt. Påväg tillbaka till bilen därifrån sprang jag på en av våra kulturvänner. Önskade Gott Nytt och han skulle hälsa till sin fru, (som är i Tyskland och träffar släkt några dagar) medan jag skule hälsa till maken. 
Vi kommer nog att gå på julgransplundringen i Folkets Park tillsammans vid tjugonda Knut, som ordnas av Kulturvän Tibro/Assyriska föreningen.
Middagen som var tänkt bli fläskfilé, blev istället räkbakelse och panerad rödtunga med hemlagat potatismos och vin/julöl.
Fikan hos kompisen blev inställd, då hon fick andra oväntade gäster och nu åker jag ju ingenstans.......efter den middagen. Maken fixar med idrottshistoria (han låg lite efter sa han, efter alla "störande" gäster) och jag ljuger som synes, samt servar tvättmaskinen, då den ropar.
Tror det var hockey med "småkronorna" framöver och lite annat krafs att titta på, innan vi korkar upp och delar på mini-flaskan vid tolvslaget. Lite annat tilltugg är också påtänkt, men just nu är jag förfärligt mätt.......
Gott Nytt, alla läsare och andra i vänkretsen som kanske förirrar sig in här nångång.
Imorron är det nya friska tag på nytt färskt år!
 
Riktigt fint väder bjuder nyårsafton 2015 på........
 
....och fortfarande ingen is på sjön, men solen skiner på vårt skjul......
 
....medan vi "avnjuter middagssupén".
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0