Garn-rea, plantor, bensin och mat......

....har jag ägnat mig åt idag och allt detta fanns att finna i grannbyn Mölltorp. Maken drog på städ- och fotograferingsdag till fotbollsplanen, medan jag alltså förflyttade mig lite norrut för att shoppa loss.
Första anhalt Garn&Ved strax söder om "tätorten" och där fanns en massa "bingar" fulla av nystan i vackra färger, som omgående gav upphov till fantasifulla uppenbarelser (i huvudet på denna tant) på plagg man skulle kunna sticka av dom.
Så inte gick jag därifrån tomhänt inte........
Nästa anhalt Handelsträdgården, där det försvann ytterligare medel från kontot men flera kassar med blommor fick jag istället och tre säckar jord.
Hade dåligt med bensin, men det hade nog räckt hem om jag inte fått en ingivelse om att handla lite i ICA-affären och då kunde jag väl tanka själv då vid macken utanför. (Annars har maken det som huvuduppgift...att tanka tomma bilar, då jag kört slut på drivmedel).
Inne i affären sprang jag på kusinen, som bor i byn. Hon hade å sin sida varit på utflykt till Tibro idag.
Vi pratade en stund, men sen hem och lasta ur alla fynd.
Precis när jag burit ur den sista jordsäcken anlände maken från sin aktivitet. Han fick istället gräva ur en del jord i landet och ersätta det med de tre inköpta säckarna. Samtidigt har jag planterat nästan alla blommor och "pulat ner" en massa torra påskliljelökar i slänten. Nästa år blommar det förhoppningsvis ännu fler favoritblommor där i den "vilda" delen av tomten.
Ska laga lite mer mat av den fina köttfärsen jag hittade i butiken och som delvis blev en snabb lunch tillsammans med lite överblivet ris alldeles nyss.
Ska nog göra köttfärslimpa tror jag........
Sen tar vi fram räkor till "Mellon"........ja jag sitter väl där, men maken väljer garanterat annan "underhållning" (idrottshistoria vid datorn).
 
En rejäl frukost....så rejäl att en macka fortfarande inte är uppäten.
 
Klart man ska stanna.....Stopskylten hade inte behövts (hahaha)....
 
Garn........(tre projekt ligger det i kassen)....
 
.....och Ved, heter ju affären.
 
Häst och vagn försvinner in i skogen (Det var en fin häst......)
 
"Björkskog"....
 
Tre kassar plantor.....
 
Lunch.......inte pölsa, för maken åt upp!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0