Borta bra......

.....men hemma bäst, heter det och här kan man få in många olika sammanhang och åsikter.
Fotbollsmässigt ska det vara en stor fördel med hemmaplan, men inte alltid visar det sig emellanåt.
Så var det i söndags, då ett "på papperet" sämre lag (Newcastle United) kom på besök till Tottenham Hotspurs nya mastodont-arena (med samma namn som den förra: White Hart Lane).
Större delen av matchen var det spel på bortalagets planhalva, men några mål blev det INTE för hemmalaget. Men  ett av de få anfall Newcastle hade, resulterade i ett ledningsmål i första halvlek. Vilket muntrade upp bortasupportrarna, vi hade alldeles nedanför oss. Visade sig att detta skulle bli matchens enda mål, tyvärr. Födelsedagsresans supporter (dottersonen) var deppig resten av kvällen och mormor "förbannade" det dåligt spelande hemmalaget, för att de lurat grabben på att få höra ett hemmavrål över mål. Det såg hyfsat fullsatt ut, så förutom oss tre var det i runda slängar 60.000 åskådare.
+32 grader i skuggan(!) med gassande sol direkt i nyllet hela första halvlek, förlustmatch och en dryg kilometers promenad för att få tag på en taxi (alla vägar var avstängda för biltrafik sålångt runtom arenan), tog musten ur oss. Sen hade vi inte ätit nå't mer än light snacks som ingick före matchen (mestadels små kycklingpajer) och gratis dricka i paus.
Med lite hjälp från en "vattenköpsaffär" hittade vi en liten taxistation och fick åka flådig svart Mercedes, rattad av en kille som hade släkt i Göteborg......
Åter vid hotellkvarteret blev det italiensk restaurang. Därefter landade vi i sängarna totalt slut, varierande fysiskt och mentalt, med fläkten på högsta varv.
Måndag bara frukost och packa samt chilla en stund, innan vi tog oss an återresan.
Behöver jag säga svettig?? Jag naturligtvis, svettades för tre från Paddington station till hotellet vid Arlanda, där bilen var parkerad. Hemtransport till Söder av barnbarnet, prata och fika lite med övriga familjen som var hemma. Runt halv nio startade bilresan mot Fagersanna, som nåddes strax före ett (idag).
Tisdagen med sovmorron, sen jobba halvdag för mig och sanera luktande möss i fällor på vinden för maken. Lukten slog emot då jag öppnade dörren där mitt i natten.
Han har vädrat vinden halva dagen och jag handlade mat på hemväg. Gjorde biffar att steka i ugnen, samt en "man -tager-vad-man-haver-soppa" till de närmaste dagarna. Soppan blev hyfsad, men biffarna glömde jag av så de blev "kolbullar" men går nog att äta trots allt.
Jobb heldag imorron, tur i oturen eftersom jag och knä't inte alls är överens. Men sitta still kan jag ju.........
Och ikväll .....precis nu hittade jag ett program om Heathrow airport.......måste jag ju se (hahahaaaa)
 
Däruppe på taket av arenan, sitter "Tuppen"
 
Kycklingpajerna med en klick potatismos som dekoration...snacks före matchen.
 
Jaha, slutsignal strax....full bevakning på bortasupportrarna på plats. De har ju anledning att fira.
 
Utsikt från en svart taxi, men inte svarttaxi påväg "hem" till hotellet.
 
Inte helt nöjd med  spagettirätten heller, vi andra tyckte dock det var ok.....
 
4.50 från Paddington? Nej 10.25 mot Heathrow.......
 
Här åt vi innan take off....morfar "klarade" att köpa kaffe alldeles själv. Master Joel gjorde likadant, men han köpte en extra portion fries.....
 
Flygplanshuligan har varit i farten. Han tappade halva chipspåsen på golvet. Jag sa till stewarden direkt och skulle köpa ny, men fick en gratis.......
 
I väntan på transferbussen vid hållplatsen utanför Arlanda.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0