Ja vad ska man göra.......

......åt Försäkringskassan?
Har idag (å systers vägnar som god man) återigen pratat med handläggaren som håller i den ansökan jag "skyndade på"  i november, (såsnart det var möjligt efter ett halvår...).
Fick före jul förslag till beslut och visst fanns saker att ha åsikter om, men total avsaknad om retroaktiv utbetalning från ansökningsdatum var det som stack ut.
Vid dagens kontakt blev jag upplyst om att något retroaktivt gick inte att få. Man kan ju undra.......
Då man ansöker om MER-kostnadsersättning betyder det ju att man har ökade kostnader och då är det aningen svårt att först vänta halvårsvis på långa handläggningstider, men sen att få ta den ekonomiska smällen som enskild person, när det dessutom tar oacceptabelt lång tid att få svar.
Man går ju i taket, då informationen i deras kundtjänst i våras vid kontakt upplyste: Att visst har vi långa handläggningstider, men man får ju retoaktiv utbetalning....... 
Jovisst kan man begära kompensation för det ekonomiska lidandet de förorsakat.
Been there, done that.....för egen del som arbetslös, då jag fått felaktig information förut (låter bekant eller....). Men kontentan av det var: Ja vi kan ha sagt fel, men det kvittar för du har inga bevis.... Så nu tar vi tillbaka åtta dagars ersättning, i december -God Jul! 
Man blir sååååå uppgiven.........men får väl skicka in en klagan åt syster ändå framöver.
Annars smakade middagen idag bättre (än gårdagens), fikat är avklarat och maken motionerade en halvmil. Medan jag promenerade till återvinningen med lite flaskor. 
Vädret har varit bättre än igår, men ändå ingen hit.
 
Tomtarna tar en sista dans.......
 
......och nu har kajorna hittat pumporna. Smaklig måltid då........
 
Grannens "gran" påväg hem från återvinningen......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0