Måttet var rågat......

......då jag i går morse hittade en fästing krypande på smalbenet. Vart i h-vete den kunde ha kommit ifrån, då jag inte hunnit mer än förflyttat mig från sängen till badrummet.
Nu hann den inte bita förrän den gick sitt öde tillmötes med en tejpbit. 
Ringde sen till vårdcentralen för att få komma och "visa upp mig", då detta bitande nu pågått i omgångar de senaste fem veckorna, kände jag behövde medicinsk hjälp i form av antihistaminer (åtminstone).
Fick tid hos distriktssköterska under eftermiddagen och möttes av ytterligare en (under utbildning).
De tyckte dock att en läkare behövde gissa också, vad det kunde vara. Som mest stod tre läkare och två sköterskor och resonerade om "eländet". Bett ja, men vad? blev inte helt klarlagt. Fick dock en salva och antihistaminer att dämpa obehagen med.
Handlade efteråt och även idag har jag besökt affären. Detta för att paketet med "Seltin" hade kommit till DHL att hämta. Mitt i natten kom ett meddelandepip i telefonen.......
Varför "seltin" då? Jo vi har sen minst fyrtio år endast använt detta salt, som är bättre för högt blodtryck och helt plötsligt fanns det inte att köpa i någon affär. Bara utgått ur sortimentet......
Hittade på nätet ett ställe (i Danmark) som sålde, så nu har jag köpt två kilo att räcka ett bra tag.......
Både maken och jag har sen promenerat och fikat....i glashuset.
 
Nu blommar även äppelträdet......
 
Min middag: Ugnsbakad vitkål med chilimarinerad fläskskiva....maken hade redan hunnit ta soppa innan jag var åter.....så han "slapp" grönsaken (hahaaa)
 
Sen tyckte Inga att lite pajdeg till färska jordgubbar, är väl aldrig fel......och glass.
 
Satt en koltrast och sjöng i blommande körsbärsträd......
 
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0