Ett dygn och irritation......

....har nu passerat, men avvaktar lite några dagar till med större belastningar på axlarna. Jo plural, för den som fått en spruta känns efter sina förutsättningar rätt bra, men högra "exemplaret" har jag tydligen lyckats sträcka lite (ingen aning hur......), så väntar nån mer dag innan det blir "fullt ös" på rörelseschemat för tanten.
Har blivit en liten kastrull äppelmos kokt, som tillbehör till revbensspjället som Inga bjöd på idag. Sen plockade maken fram "apparaten" som kan göra juice. Den matade vi med alla våra druvor och som "tack" fick vi en flaska råjuice. Inte så mycket, men imorron blir det ett glas till frukost iallafall.
Men efter att ha hämtat posten, blev det en kraftig humörsvängning till det sämre och en timmas telefonerande. Först med Försäkringskassan, angående borttag av systers bostadsbidrag med tre fjärdedelar!!!
Nädå, det var inget fel. Har man avslutat ett fondkonto och fått vinst att deklarera räknar "maskinerna" ut att den ska "konfiskeras" till skatt (helt ok och betald), men också påverkade det bostadsbidraget å det grövsta ett helt år framöver. Är jag arg, eller är jag arg å systers vägnar.
Sen var ju samtalet att förmedla denna information till henne och assistenter, allt annat än yiippppiee att göra. 
Nästan tretusen mindre i månaden till nästa deklaration, när man bara har en väldigt låg pension redan innan, -är mer än magstarkt.
Blev sen lite plantering av blommor ....både ute och inne, samt överbliven pizza till eftermiddagskaffet i glashuset. Nu lite kvällskaffe, för att slippa vakna med huvudvärk imorron bitti.
 
Mina nya fina brickor har kommit och en ram dessutom.........
 
Druvjuice och äppelmos till middagen.....
 
Middagen är serverad........
 
Två nya gullrankor i jord.....om någon vill ha dem, skicka ett "pip".
 
Samma gäller två "Elefantöron"......... utomhus kom mera ljung på plats.
 
Räddade!  Hela skörden av tomater som återstår i säkerhet att eftermogna......
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0