Påskliljevandring på en Fager ås.......

........blev det så slutligen. Efter att ha tjatat i flera år på maken, gav jag upp den utflyktstanken och frågade reskompisen och då blev det av........äntligen.
Några timmar i bilen, med ett avbrott för en frukostfika strax utanför Jönköping, så hittade vi avfarten i Gislaved och Sjötofta stod det på vägskylten. Perfekt snart framme, alltså!
Men se så enkelt var det inte, eftersom vi varit ouppmärksamma på att hålla höger direkt och femton kilometer senare befann vi oss åter ute på den väg vi svängt av ifrån. Hmmmmm.....
Bara att vända bilen och se vart det blev tokigt, vilket då fullbordade en tre mil sightseeing "i mörka Småland" med ortsnamn vi aldrig hört talas om (så inte heller min GPS.....).
Äntligen framme blev vi inte besvikna, älskar man påskliljor (och pingstliljor...) är det rena paradiset att gå den utmärkta gångstigen på ca 700 meter runt gården ......med blommor överallt. Varenda sänka, dunge, backe och dal prunkar i gult och vitt. Till detta två vackra dammar att beskåda på håll, för att inte störa fågellivet. Allt i strålande sol.......
När vi kom låg "gårdshunden" helt ointresserad och sov, men då vi efteråt "kluddade" i gästboken kom hon och skällde ut oss. Vi pratade en stund med gårdsinnehavarna och då anlände ett motorcykelgäng (modell äldre generationen herrar) för att titta på blomprakten.
Vi fortsatte därefter vår färd mot Sjötofta och Tranemo, för att sen stanna vid Limmareds värdshus för middag. En avstickare in på Dollarstore i Falköping gjordes, för att köpa påfyllning av städutrustning.
Ja för man kan ju inte bara vara ute på nöjen.....som idag.
Vid hemkomsten var maken ute på sin promenad och nu sitter jag nöjd i fåtöljen och har redigerat de foton jag knäppte på vår vandring.......
 
Dags att gå till sängs, så man orkar med utflykten imorron.
 
Då startar vi vår vandring i påskliljeparadiset......
 
Ett gul-vitt hav ner mot den ena dammen.
 
Pingstliljor samsas med vitsipporna......
 
Bara njuuuuuut.......
 
Bland gamla trädstammar breder narcisserna ut sig nerför sluttningen.
 
En annan variant.......
 
.....en till.......
 
......och som avslutning.....hur många somhelst.
 
Man kan bli trött av att skälla ut folk........vilar lite.
 
Nästa gäng på blomstervandring.......
 
Middag......
 
Oops......orkade bara en tredjedel..........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0