Ett litet mysterium........

........har uppstått, sen i måndags kväll. Då jag gick ut till (en nästan full) tunna med en soppåse vid den tiden, blev jag ordentligt överraskad. Tunnan var nämligen tom!
Skrev till mina ex-kollegor på kontoret, men de har inte kunnat förklara saken....... så vem "stjäl" sopor kan man då undra. Vi får se om förklaring kommer så småningom....."spännande värre".
Och nu är den tom igen, på rätt tömningsdag.........
Eftermiddag (igen....) och ute snöar det, trots att inget sådant är förutspått i prognos. Det kan vi absolut klara oss utan nu. Julen är ju över så till ingen nytta......för oss pensionärer iallafall.
Apropå jul....... plockade precis ut en bit mjuk pepparkaka ur frysen och ämnar åka till kompisen för en eftermiddagsfika med "tjat".
Maken fick alltså fika själv idag, men pepparkaka fick också han, till sitt kaffe.
Medan jag var på "utflykt" hade han passat på att ta en promenad och jag åkte från kompisens då jag hörde att det skulle ätas lutfisk till middag. Det lockade inte alls, så tur jag inte ens fick inbjudan att smaka (hahahaaaa).
Hemkommen tyckte jag att det behövde röras lite på påkarna, så tog med några tomkartonger och gick på min vanligaste promenadsträcka. Kallt och blåsigt ute, så nu blir det bara fåtöljhäng........
 
Fläskfilé i repris......men idag med klyftpotatis och grönsallad.
 
"Ljusinstallation" hos en av grannarna........
 
Min "utomhusgran" på framsidan........
 
.....och den nya snögubben bor bra på trappan, resten av vintern (sen blir det svårare......).
 
Fanns en bit kvar hemma till mitt kvällskaffe.....också.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0