Sömnlös natt........

......."ägnade" jag mig åt i förrgår natt. Det var ju inte så smart eftersom jag skulle upp fyra på morgonen för resan. Lade mig redan vid nio, så det blev många timmars maskvridning i sängen, till ingen nytta.
Iallafall var det avfärd strax efter sex med destination Västerås flygplats. dit vi anlände runt nio.
Började med att jag fick plocka ur datorn från incheckningsbagaget och försöka trycka ner den i handbagaget, som blev tungt som bly.
Svettigt värre var det också, då man efter säkerhetskollen måste ha mask och så hela vägen till Spanien, fortsatt där i ankomsthallen och vid hämtningen av hyrbilen "flöt det floder" av svett.....men bara på mig........
"Fick" vår bil och efter tre varv runt parkeringsgaraget hittade vi slutligen "Salida"-hålet och kunde påbörja vår resa mot La Mata. Ankommen där skulle vi så kontakta vår välkomstperson.
Gick INTE..... fel telefonnummer, finns inte sa en spansk röst i mobilen.
En (spansk) trappstädare kom ut ur grinden och trots språkförbistringen, lyckades vi få hjälp att komma in i huset där vi hyrt lägenheten. Vi visste att kontaktpersonen bodde på andra våning och där fanns fyra lägenheter. Började ringa på lägenhet A och det blev bingo direkt.......
Upp till femte och in i "vår" våning. Utrustade med nycklar, återvände vi till bilen och baxade ur våra väskor. Upp igen i vårt anletes svett, sen dags att jaga lite mat för magen här och nu, samt för morgondagen. 
Åkte till kända kvarter och nyttjade beprövad kinakrog, sen på med masken igen för matinköpen hos Mercadona.
Denna stela tant hade jämt göra med att ta sig från bilen och upp i lägenheten.
Som avslut på en strapatsrik dag, tog vi kaffe med wienerbröd, innan vi båda damp i säng i var sitt rum.
Jag hade testlegat och fick ta lilla rummet, eftersom den sängen var mjuk och reskompisen klarade den hårdare dubbelsängen (där ingick dessutom en suite-badrum), medans mitt badrum ligger vid entrédörren. 
Sov som stockar gjorde vi båda. Kompisen, sin vana trogen uppe  i ottan, kokade gröt, drack kaffe och åt macka. Sen roade hon sig själv ända till åtta, med bok och musik.
Jag startade dagen då med kaffe, macka och citronyoghurt. En dusch var sen nödvändig efter gårdagens svett-"galore".
Ett antal gånger har vi behövt prata med kontaktpersonen angående diverse; tv funkade ej, internetåtkomsten, värmereglering osv. och idag har hon, make och son engagerat sig för att få ordning på svenska kanaler. Men då jag kom på att det nog funkar med datorn, sa vi slutligen att de kunde lägga ner försöken och vi avstår åtkomsten, samt betalar alltså ej för detta. Men fortsättning följer visst.......ändå.
Vi har även hunnit med en tur på stranden och att äta väldigt goda "tostadas" och dricka ljuvlig nypressad juice.....samt café americano con leche.
Nu kaffe och godsaker på balkongen i sol..........
 
Eldfängd solnedgång hemmave´ i lördags.........med spår av flygplan.
 
Nu ska vi ut och flyga........
 
....och här kommer planet.
 
ÄNTLIGEN...........framme.
 
SLUTLIGEN....... lite mat i magen.
 
Poolen..... men där får man bara sola såhär års. Bada, bara maj-oktober.
 
Mera utsikt från balkongen..........
 
Mor och son, ställföreträdande hyresvärdar.........gör ett tredje försök med teven, utan framgång.......
 
Vackra blommor i rabatten.....
 
Haaaaavet........
 
En fusk-hackspett......(men hemma har vi riktiga).
 
En utsökt tostada och nypressad delikat juice.
 
En vacker blomma hade smitit utanför staketet.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0