Buntband, fågelmat och LP........

.......stod bland annat på vår shoppinglista för första Hjo-besöket idag.
Maken satte igår ihop fyra kompostgaller och sen lade vi hönsnät ovanpå, vilket är tänkt att stå på gräsmattan i vinter för att bara släppa in de små fåglarna till maten. Dock ansåg maken att det nog blir stadigare om vi använder buntband istället för "fjädrarna" som var med.
Vi testade att lägga in två äppelträdsgrenar i "buren" och hänga in lite mat redan då.
Dröjde inte länge förrän en hord med småfåglar, hackspetten och de större flygfäna kom för att undersöka. Hackspetten (som är halvstor) tog sig in han också till maten. Men är inte direkt snäll, han jagar iväg alla de andra mindre fåglarna. Minnet verkar dock ganska kort för vid nästa besök (efter bara nån minut) kom han inte ihåg hur han hade tagit sig in till maten..........
Nåväl klara för avfärd, ringde det på dörren. Reskompisen hade vägarna till loppisen och lämnade då in kassen, som hon fick låna då vi var ute i förra veckan. 
Om inte vi stått i startgroparna, hade hon givetvis blivit inbjuden på elvakaffe........
Jag hittade lite av varje på second hand och maken köpte några LP, innan vi sen sammanstrålade på Hem&Hobby. Hade hunnit plocka på mig en del i vagnen och han hittade det sista.....buntbanden, innan vi åkte hemöver och spisade olika kylskåpsrester till middag.
Jag skulle hänga i mera fågelmat, men klantade mig och spillde ut en massa frön bredvid. men tänkte att det får ligga kvar för de större fåglarna (ej "inbjudna" i mat-buren) och reta dom lite..........
Grammofonen går varm inne hos maken, med de nyinköpta fynden får man förmoda. Mats Ronander var det bland annat, har jag hört.
Till fikat idag var vi ganska nyttiga. Barkis med rödbetssallad, persilja och köttbullar. Snart drar maken åter igen mot Hjo...........
 
"Halva" äppelträdet har flyttat till verandan........
 
Ganska tomt på frukt nu, men finns ändå ett och annat kvar.
 
Med gemensamma krafter äter icke önskvärda gäster av jordnötssmöret. Är flyttat till buren det också nu.
 
Ok.....ny restaurang får fundera lite på var MIN ingång är.
 
Frestande?!  Ja visst är det, men ...........
 
Fin utsikt härifrån glashuset.....men hur kom jag in? Fågelminnet är väldigt kort, då ena dörren fortsatt stod öppen. Fick assistera lite........skrämma från rätt håll. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0