Hela släkten.......

..........Talgoxe har bosatt sig i vår trädgård. De håller till i häckarna och plommonträdet. Sen har de all inclusive och flyger oavbrutet fram och tillbaka mellan "bostaden" och mat-buren.
Ibland förirrar sig en och annan in i glashuset (som imorse) och då får man öppna glasväggarna på vid gavel för att de ska hitta ut igen. Eftersom de inte kommer ihåg att de krupit in genom takspringan.
Vid middagstid fanns en annan fågel därinne i ett hörn. Det visade sig att maken något tidigare hade försökt släppa ut denna, men att den alltså fortsatt gömt sig i ett hörn.
Vilken sort var det då på denna? Kollade på internet och är ganska säker på att det var en gärdsmyg. Jag kunde bevittna, när den äntligen lämnade vårt glashus.
I "restaurangen" siktas även en del andra arter, men talgoxarna är i mycket klar majoritet.
Gårdagens sportunderhållning slutade helt i min smak, både handbollen (Sverige vann) och Liverpool spöade Man. City på hemmaplan ........och vem är den där Haaland?? Gjorde inga mål igår iallafall, men Mo Salah gjorde ett och det räckte.
Idag har vi annars städat. Jag motionerade dammsugaren, maken tog därefter moppen och skakade alla husets mattor. Under tiden lagade Inga korvgryta till middag.
Till eftermiddagskaffet kunde vi sen som sanna pensionärer, beundra småfåglarnas matvanor i den nu buntbandssäkrade buren.
 
Varierande måndagsväder ömsom sol, ömsom regn......
 
Jodå, jag håller mig i närheten av maten. Syns jag i plommonträdet?
 
Korvgryta till middag...........
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0