En sån hemresa........

........ önskar jag ingen. Inte ens mina ovänner......
Packade allt och gjorde oss lunch på hemmaplan, bestående av croquetas de jamon med hemlagat potatismos. Tittade lite på "En plats i solen" på TV4 innan det var dags att åka mot flygplatsen.
Först var det bara en del ritualer med nycklarna att utföra.....
Resan så långt var helt ok, gick smidigt och vi kom rätt direkt. Där stod en representant för biluthyrningen och väntade på oss. Han lastade ur väskorna och vi började den mödosamma vandringen genom hela terminalen, till slut nådde vi vår gate, efter att ha tagit lite fika på vägen.
Flyget var i tid och kom fram i tid. Blev hämtade av parkeringsfirmans buss och sen "började det roliga".........NOT.
Då jag fått nyckeln och gick för att starta bilen, var den helt död. Tillbaka till kontoret och frågade: "Vad har ni gjort?" DÅ kröp det fram att när de körde fram bilen hade de fått använda startkablar.
Informerar man inte kunden om det när de hämtar nyckeln???? tycker nog jag iallafall är rimligt.
De fick hjälpa till med startkablar igen och vi åkte iväg. Jag sa att vi åker nonstop nu för säkerhets skull och så gjorde vi (skippade tänkt fika).
Allt väl fram till vägarbetet med den nya rondellen i Skövde, på Hjovägen. Där stannade bilen MITT I RONDELLEN. Motorstopp tänkte jag och vred på nyckeln, hände ingenting. 
Inte ens varningsblinkers funkade. Reskompisen gick ur för att putta på så vi kom undan lite, då stannade en ung kille i lastbil.
Han satte på sina varningsblinkers, knuffade på så vi kom nerför backen in på en parkering.
Jag fick ta fram ett telefonnummer till bärgning och det skulle ta en timma innan han kunde vara på plats. Bara att vänta i bilen och hålla oss varma. Ringa maken och uppdatera vad vi höll på med runt två mitt i natten. Bärgare kom och fick upp bilen på bilen, samt tanterna klarade med svårighet att ta sig in i bärgarens passagerarsäten (fanns två som tur var och varmt hade han).
Maken ringde och frågade hur det gick, då fick han order om att åka och möta oss vid bilreparationsfirman i Tibro. Nu var klockan fyra........
Bärgaren fick återigen med startkablar hjälpa till och få ut nyckel ur tändningslåset och sen fick vi fälla baksätet för att få ut den väska som stod i bagageutrymmet. 
Kompisen lämnades av hos sig och vi var så hemma strax före fem. Jag var totalt slut i kroppen och vaknade efter fyra timmar, yr i huvudet då jag klev upp (precis som igår i Spanien).
Men det har väl lugnat ner sig.......för nu iallafall.
Maken fick åka (med sonens bil igen) in med bilnyckeln och nu får vi se vad som händer.
Bärgaren gissade på att batteriet (av oklar anledning, bara lite drygt två år gammalt) laddat ur så mycket att det inte gick att ladda ens vid körning och att en cell gått däri, varpå följden blivit ärgade poler så det inte kunde ta emot nån mer laddning.
Tur (om man kan säga så) var väl att vi nådde bebodda trakter innan den "dog ifrån oss".   
Inte många knop idag, får försöka återhämta mig både fysiskt och psykiskt..............
 
Hemlagat.....sista lunchen i Spanien.
 
I väntan på att incheckningsdisken ska öppna......
 
På väg in i planet.....
 
....medan skymningen sänker sig över Malaga.
 
Då har vi lyft.......
 
Ja så var det då det där lilla problemet.......
 
.......med att "bli trött" i förtid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0